Само четвърт от пловдивските фирми са се пререгистрирали
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:50 / 12.11.2010Коментари ()1876
© Plovdiv24.bg
Близо 80 000 фирми все още не са се пререгистрирали в Търговския регистър на територията на Окръжен съд - Пловдив, съобщи регионалният шеф на дирекцията Павлина Минчева. Търговските дружества в окръга са около 112 000, уточни тя. Срокът изтича на 31 декември 2010 г. Ако след тази дата има непререгистрирали се фирми, стартира служебна процедура, разходите по която ще бъдат заплатени от собствениците. В дирекцията очакват промените в Закона за търговския регистър, след приемането на които окончателно ще стане ясно какво ще последва за собствениците на непререгистралите се дружества.

В Агенцията по вписвания е спокойно, няма опашки, каза още Минчева. Явно хората са останали с впечатление, че срокът ще се удължи, но в края на годината всичко приключва, обясни тя.

Собствениците трябва да се сдобият с удостоверение за актуалното състояние на фирмата по параграф 4 от Закона за търговския регистър. То се издава в Окръжния съд. Попълва се заявление и се прилагат необходимите документи. Цялата процедура по пререгистрацията е безплатна.

Източник: Дарик



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Samo-chetvurt-ot-plovdivskite-firmi-sa-se-preregistrirali-206236
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.