С храната може да преборим пролетната умора
Автор: Харитина Агопян 10:54 / 03.04.2024Коментари ()1839
©
Как трябва да изглежда дневното ни пролетно меню разказа в предаването "Денят на фокус" по Радио "Фокус" нутриционистът д-р Яна Данаилова. Нека да видим какво тя ежедневно приготвя за себе си и семейството си, за да преборят пролетната умора.

“Храня се с изцяло с растения, но който желае, може да си добави месо към моите рецепти", поясни нутриционистът. Месото е добре да бъде готвено бавно, на ниска температура, посъветва тя.

Плодовата й закуска включва зеленолистни растения. “Първо консумирам пресен фреш от лимон, джинджифил и селъри, след което след известно време пия плодово смути от ягоди, лапад и левурда, ядки и семена", даде рецепта д-р Яна Данаилова.

“Обядът ми е плътна салата с авокадо, кълнове от елда, нахут, леща с ферментирали ядки от кашу и кейл, както и микрорастения", поясни още нутриционистът.

“За следобедна закуска пия фреш от зеленчук - морков, цвекло, лимон, селъри, набавям си протеини. За вечеря днес ще сготвя просо - българската суперхрана, със зеленчуци и кашу. Кашуто добавям в края на ястието за минимална термична обработка. Малката ми дъщеря Ани го нарича “бобчета" и много обича това ястие", каза още д-р Яна Данаилова. Тя е майка на три деца.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/S-hranata-mozhe-da-preborim-proletnata-umora-2064728
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.