Защо пилотите не бива да ядат от една и съща храна?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:37 / 05.04.2024Коментари ()2017
©
Какво ядат пилотите на борда? Разяснява пилотът Марио Бакалов в своята официална фейсбук страница:

Отговорът на този въпрос зависи от това дали става дума за дълги трансокеански полети или по-къси полети из Европа, но общо взето имаме няколко възможности: да си донесем собствена храна, да закупим предварително поръчана храна за екипажи (“crew meal“) или да консумираме от храната за пътниците, която е в повече на борда и не е била използвана. Също така в самолета има и дребни снакове за нас, както и плодове.

За да се избегне хипогликемия, която силно намалява когнитивните ни възможности, трябва да се храним най-късно на 6 часа.

Има и едно друго интересно правило: като пилоти не бива да ядем от една и съща храна и трябва да консумираме различни ястия. Причината се крие в евентуалната възможност за риск от хранителна интоксикация. В интерес на истината, най-честата причина за т.н. "pilot incapacitation“, т.е. временна невъзможност или загуба на управление на самолета от пилот е проблем с храносмилането или хранително отравяне.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zashto-pilotite-ne-biva-da-yadat-ot-edna-i-sushta-hrana-2067656
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.