Отварят "Лъки синема" за "Киномания"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:34 / 15.11.2010Коментари ()2526
© Plovdiv24.bg
С носителя на тазгодишния "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм "Тайната на очите" в сряда от 18,30 ч. започва 12-дневният маратон на Киномания, а в 20,45 ч. е прожекцията на "Вярно с оригинала", където Жулиет Бинош прави една от най-силните си роли.

"Пловдивчани ще видят най-доброто от софийския афиш. Подборът на 26-те филма от общо 72-те заглавия на софийската кинопанорама е направен от директора на фестивала тук Борислав Лалев. Включени са и зрителски, и арт филми. Много от тях ще бъдат представени пред българска публика само в дните на киносъбитието", съобщи програмният директор на Световната кинопанорама Владо Трифонов на пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

Официално "Киномания" ще бъде открита в четвъртък от 18 ч. с новата българска лента на Ивайло Христов "Стъпки в пясъка", за чието представяне ще пристигне лично авторът.

Всеки ден ще има по две прожекции, а в събота и неделя - и в 16,15 ч. Сред заглавията, по думите на Трифонов, има куп страхотни музикални филми, както и други, обрали купища престижни награди, които са празник за киноманите. Пловдивчани ще могат да видят и "Изпепелени от слънцето 2: Изход" на Никита Михалков, който с бюджета си от 55 милиона долара е най-скъпата руска продукция, снимана досега.

Още от утре билети ще могат да се купуват от касата до общината, а от следващия ден - и в самото кино. По традиция билетите ще са по 6 лв., а за ученици, студенти и пенсионери - по 5 лв., като ще има и абонамент за три и за осем прожекции. "Лъки синема" ще отвори специално за събитието.


Още по темата: общо новини по темата: 2
14.11.2010 »
10.11.2010 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Otvaryat-Luki-sinema-za-Kinomaniya-206789
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.