Пловдивчани спомогнаха за позлатяването на купол на църквата в Истанбул
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 17.11.2010Коментари ()922
На 28 ноември 2010 г. (неделя) от 12.00 часа ще се състои официалното освещаване на позлатения купол на църквата "Свети Стефан" в Истанбул. Благодарение на усилията на Българската православна църковна община в Истанбул, създадена с цел съхраняване, подпомагане и поддържане на българските светини в Истанбул, както и със спомоществователството на ктиторите, повечето от които родолюбиви пловдивчани, църквата "Свети Стефан" ще бъде първия храм с позлатен купол в Турция.

Литургията по повод събитието ще бъде отслужена лично от Негово Всесветейшество Вартоломей Архиепископ на Константинопол, Новия Рим и Вселенски патриарх. Специални гости в програмата на тържествата ще бъдат малчуганите от Хора на пловдивските момчета и младежи "Стефка Благоева".

Председателят на Българската православна църковна община - г-н Васил Лиязе, ктиторите и българската православна общност в Истанбул канят всички родолюбиви българи да присъстват на церемонията по освещаването.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchani-spomognaha-za-pozlatyavaneto-na-kupol-na-curkvata-v-Istanbul-207310
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.