Над 50% от членовете на КНСБ в Пловдив и Пазарджик готови да стачкуват
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:46 / 01.10.2004Коментари ()1760
Близо 56% от анкетираните членове на КНСБ в Пловдив и областта изразяват готовност за национална ефективна стачка. Данните са на база върнати в пловдивската централа на синдиката близо 12 000 анкетни карти, които са 57,4% от общият им брой, това съобщи областният председател на КНСБ д-р Татяна Миран цитирана от радио Пловдив. Тя прогнозира, че протестните действия ще се проведат през първата половина на ноември. Готовност да участват в тях са заявили също областното и градското ръководство на Единния съюз на пенсионерите в Пловдив.
На пресконференция днес председателят на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Пазарджик Николай Недев обяви резултатите от проведеното през месец септември допитване до хората за протестни и стачни действия в защита на трудовите си и социални права за повишаване на доходите, съобщи радио Деж. В допитването са били обхванати 10 750 работници и служители в 103 фирми и организации от областта. 31% от тях са посочили, че биха се включили в регионални протестни действия, 56% - в национални и 58% - в общонационални протестни действия против политиката на Правителството за доходите и отнемането на утвърдени с времето права.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nad-50-ot-chlenovete-na-KNSB-v-Plovdiv-i-Pazardzhik-gotovi-da-stachkuvat-2074
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.