С коминочистач и чаша вино Стефан Бонев дава автограф
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:32 / 17.11.2010Коментари ()1598
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На чаша вино писателят Стефан Бонев ще събере не само свои приятели и вече твърди почитатели, но и изкушени от словото му нови читатели, за да разговаря с тях за литература и да им даде автограф, научи Plovdiv24.bg.

Поканен е и коминочистачът Христос Христозов. След като стана прототип на героя от разказа  "Коминочистача", включен в сборника "Изпит за летене", с който Бонев спечели тазгодишната награда "Пловдив" за художествена литература, един от най-интересните съвременни градски образи увеличи известността си и с японски телевизионен филм, сниман за него.  

"Среща с автограф" ще е на 22 ноември /понеделник/ от 18 часа, в библиотеката на читалище "Съвременник - 1986", което се намира в бл. 140 в район "Тракия". Творецът ще бъде представен от литературния критик Здравко Дечев.

Освен "Коминочистача", Бонев ще чете разказа "Стареца", влязъл в сборника за подготовка на седмокласници на "Булвест 2000", както и "Късогледство", който пък се падна на държавен изпит за превод на чешки език в ПУ "Паисий Хилендарски".



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/S-kominochistach-i-chasha-vino-Stefan-Bonev-dava-avtograf-207411
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.