Как да сварим яйцата за Великден без да се напукат?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:20 / 23.04.2024Коментари ()17881
©
Едно от най-важните неща за Великден са пъстроцветните яйца. Има много и разнообразни методи за тяхното боядисване и украсяване.

Често с желанието си да имаме богата трапеза и широк избор от декорирани великденски яйца, приготвяме повече яйца, отколкото бихме могли да изядем или раздадем на познати. 

За да удължите годността на царят на великденската трапеза - яйцето, трябва да го предпазите от напукване. Яйцата, чиито черупки са се напукали при варенето, трябва да бъдат консумирани възможно най-бързо, защото срокът им на годност е изключително кратък.

Важно е да не започнете да варите яйцата, ако те са директно извадени от хладилника. Добре е 30 минути преди варене те да бъдат извадени от хладилника, тъй като е необходимо да се затоплят до стайна температура.

Изключително важно е да ги варите на слаб огън за от 5 до 8 минути. 

Някой домакини използват и допълнителни "трикове", за да предпазят максимално яйцата при варене. Такива например са добавянето на сол във водата или запълването на празното пространството в тенджерата с кърпа, за да не се удрят яйцата в стените й.


Още по темата: общо новини по темата: 197
13.05.2024 »
11.05.2024 »
08.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
07.05.2024 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Kak-da-svarim-yaicata-za-Velikden-bez-da-se-napukat-2089222
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.