Георги Търновалийски откри семейно тържество "Прощъпулник"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:21 / 29.11.2010Коментари ()1556
©
Днес в Пловдив фондация "За Нашите Деца" организира прощъпулник на дете, на което социалните работници на организацията са помогнали да бъде заедно със семейството си. Тържеството беше открито от Георги Търновалийски - заместник-кмет по социалните дейности на Пловдив и Елка Налбантова - директор "Развитие" във фондация "За Нашите Деца". Историята на двама родители, отраснали в детски домове, останали без подслон, но преборили се за своето щастие беше отпразнувана с първите крачки на най-малкия им син.

Със събитието фондация "За Нашите Деца" цели да насочи общественото внимание към българските семейства, които имат трудности в отглеждането на децата си и се нуждаят от подкрепа, за да не бъдат принудени да ги изоставят в социален дом.

Преди същинския ритуал, Елка Налбантова представи статистиката на фондация "За Нашите Деца" пред представители на пловдивска община, отделите за закрила на детето от пловдивски регион и медиите. От началото на годината социалните работници на фондацията са спасили 198 деца от живот в институция. Благодарение на центъра на "За Нашите Деца" в град Пловдив 62 деца останаха със семействата си. Тези деца днес се радват на индивидуалната грижа на родителите си. Центърът в Пловдив подкрепи и над 140 деца и семейства с услуги за семейна подкрепа.

"Първите крачки в живота трябва да бъдат подкрепени. Знам, че днес сме се събрали да празнуваме първите крачки на Марти, едно дете, чийто първи крачки ще се случат с подкрепата на неговото семейство, но не мога да не изразя своята болка, че близо 7000 български деца правят своите първи крачки в дом, сами. За тях няма прощъпулник, а много често няма бъдеще и надежда. Екипът на фондация "За Нашите Деца" вече 18 години работи, за да бъдат всички първи крачки у дома, пред любящия поглед на мама и татко." - каза в своето приветствие Елка Налбантова от фондация "За Нашите Деца".

От своя страна заместник-кмета на Пловдив по социалните дейности Георги Търновалийски поздрави фондация "За Нашите Деца" за техния дългогодишен ангажимент за подпомагане на българските деца.

"Щастлив съм, че благодарение на доброто партньорство на фондация "За Нашите Деца" и община Пловдив, днес имаме повод за радост и празник. Нека повече български деца да имат шанс да растат в семейна среда и нека имаме повече поводи като днешния." - добави още той.

Накрая на събитието малкият Марти, за когото беше организиран прощъпулникът, избра шивашки комплект, който символизира професията на шивача. Елка Налбантова пожела на детето, когато порасне да избере достойна професията, която ще му носи удовлетворение и спокойствие.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Georgi-Turnovaliiski-otkri-semeino-turzhestvo-Proshtupulnik-210728
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.