Дамите в селското стопанство: Анна Ацу | ||||||
| ||||||
Анна Ацу е една от онези хора, в чийто живот настъпва момент, в който са призовани да променят посоката. Преди 12 години тя напуска гръцката столица, където е градила кариера в рекламата и маркетинга в мултинационални компании. Става фермер на пълен работен ден и това дава истински смисъл на живота й, пише Ypaithros. Експерт: Крушите и дюлите са плодовете с потенциал за печалба Ацу започва от нулата живота си на село. Заедно със съпруга си Христос успяват да създадат печеливш бизнес с оригинални продукти на основата на ябълки. Анна и Христос сами произвеждат плодовете. Мисията им е да предложат на потребителите достатъчно причини да консумират ябълки всеки ден, предлагайки им не само да ги държат в хладилника, но и на рафта в шкафа. Две години са необходими на Анна и Христос, за да изградят земеделския си бизнес от нулата. Те купуват земя и засаждат различни сортове ябълки. Преди това пресяват възможностите, проучвайки култури като арония и ароматни растения, както и отглеждането на охлюви. За тях обаче не е имало подходящи условия. Днес работата на Анна и Христос в овощната градина не е никак малко, тъй като сортовете, макар да изискват едновременни грижи за отглеждане, се берат на различни интервали, а работна ръка липсва. Радват се, че местните хора са били така добри да помагат. Местните ябълки от Маврохорио са известни с качеството си в цялата страна.
През последните три години тя преработва ябълките и създава оригинални продукти по домашна рецепта. В продуктовата гама присъстват парченца плод в ябълков сок в буркан, ябълково пюре, сушени ябълки на резени, рендосана ябълка без добавена захар и консерванти. Семейството предлага още ябълкова лютеница - в духа на популярните сега гурме предложения. |