Как да си предпазим парите от инфлацията по нетрадиционен начин?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:43 / 14.05.2024Коментари ()7830
©
Инфлацията продължава да "изяжда" спестяванията на много българи. Според последните данни на НСИ, тя е 0.2% спрямо предходния месец и остава над средните нива за ЕС. Това поставя пред хората въпроса какво да правят с парите си, за да ги предпазят от обезценяване. 

Традиционните методи като банкови депозити вече не са толкова атрактивни, а инвестицията в имот е твърде скъпа за много хора. Какви са тогава алтернативите?

Посетете 99Bitcoins

Какво можем да направим, ако имаме спестявания?

Инфлацията неизбежно намалява значително покупателната способност на спестяванията с времето. Банковите депозити отдавна не предлагат достатъчно висока доходност, за да компенсират този ефект. От друга страна, инвестиция в недвижим имот, макар и добра опция в дългосрочен план, изисква значителен начален капитал.

Какви други възможности остават тогава за хората, които искат да предпазят спестяванията си от инфлацията? Макар и по-рискови, има няколко интересни опции, които си струва да се разгледат по-задълбочено.

Инвестиция в акции

Една възможност е инвестицията в акции на перспективни компании. Правилно подбран портфейл от акции може да осигури добра доходност в дългосрочен план и да изпревари инфлацията. Все пак, този подход изисква задълбочени познания и постоянно следене на пазарите.

Също така, акциите крият значителни рискове, особено във времена на рекордно високи пазари като сегашните. Дори и популярните индекси като S&P 500 са на исторически върхове, което повдига въпроса дали ръстът им е устойчив. Затова инвестицията в акции е подходяща най-вече за информирани инвеститори с дългосрочен хоризонт.

Покупка на 
©
злато

Златото отдавна се смята за "сигурно убежище" и защита срещу инфлация. В момента обаче цената му е на рекордните 2346 долара на тройунция. При тези нива, потенциалът за бъдещ ръст изглежда ограничен.

Освен това, златото не носи текущ доход под формата на лихви или дивиденти. То е чисто спекулативна инвестиция, разчитаща единствено на поскъпване на цената. Затова в момента не е сред най-атрактивните възможности за предпазване от инфлация.

Крипто стейкинг

Стейкингът на криптовалути е сравнително нова и рискова стратегия, но потенциално много доходоносна. Някои платформи като 99Bitcoins рекламират огромни годишни доходности от стейкинг - до 1370% годишно в началото.

Разбира се, такива високи нива на доходност са неустойчиви и със сигурност ще спаднат с времето. Въпреки това, дори и при по-умерени нива, стейкингът може да е добра възможност да се генерира пасивен доход и да се изпревари инфлацията. Разбира се, всичко зависи от стабилността на платформата и цялостното представяне на крипто пазара.

Какво представлява 99Bitcoins и защо много крипто инвеститори го харесват?

99Bitcoins е платформа, която предоставя образователни ресурси и информация за криптовалути. Много крипто инвеститори я харесват поради няколко причини. Първо, платформата предлага леснодостъпни уроци и ръководства за начинаещи, което улеснява разбирането на сложни концепции в света на криптовалутите. 

Второ, 99Bitcoins предоставя редовни актуализации и анализи на па
©
зара, които помагат на инвеститорите да правят информирани решения. 

Трето, платформата има голяма общност от последователи, които споделят опит и съвети, което създава чувство на подкрепа и доверие сред потребителите.

Токенът, свързан с платформата, е евтин, с текуща цена от само 0.00105 долара. Това го прави достъпен за широк кръг от инвеститори, включително начинаещи, които искат да експериментират с криптовалути без да поемат големи финансови рискове. 

Ниската цена на токена също така привлича вниманието на тези, които търсят потенциал за значителна възвръщаемост при евентуално поскъпване на стойността му в бъдеще.

Платформата е популярна и заради голямата си база от последователи. Това създава впечатление за доверие и легитимност, тъй като много хора вече използват и препоръчват услугите на 99Bitcoins.

Как да купя 99Bitcoins?

Създайте си крипто портфейл като MetaMask или Coinbase Wallet.

Купете си някоя от поддържаните криптовалути - Ethereum (ETH), Tether (USDT) или Binance Coin (BNB).

Свържете портфейла си със страницата за предпродажба на 99Bitcoins.

Изберете каква сума искате да инвестирате и потвърдете сделката.

Заключение

В заключение, няма универсално решение как да се предпазим от инфлацията. Всяка стратегия има своите предимства и рискове. Инвеститорите трябва внимателно да преценят опциите според личните си обстоятелства и рисков профил. Нетрадиционни възможности като крипто стейкинга могат да са интересни за някои, но изискват задълбочено проучване. Комбинацията от различни инвестиции и регулярно следене остава най-добрият подход.

Посетете 99Bitcoins


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Kak-da-si-predpazim-parite-ot-inflaciyata-po-netradicionen-nachin-2113965
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.