Още поне една година ще правят пробива под Гарата
Автор: Цвети Тончева 10:14 / 05.06.2024Коментари ()15905
© Plovdiv24.bg
Какво точно се прави по големия проект за Централна гара в Пловдив в момента и кога се очаква цялостно да бъде приключен той? 

НКЖИ с отговор на този въпрос специално за "Фокус":

В обхвата на жп гара Пловдив в момента се реконструират главните коловози - 1, 2, 3 и 4, и челните коловози от западната страна на гарата, заедно с направата на нови настилки и навеси на пероните. Подменени са изцяло дренажните системи на коловозите и се правят нови противопожарни водопроводи в ареала на жп гарата. Изгражда се финалният етап и се провеждат тестовете на новата маршрутно-релейна централизация за осигуряване безопасността на движение на возилата на гара Пловдив.

Предстои възстановяване на движението на влаковете в гара Пловдив по челните коловози от 17.06.2024 г., което ще осигури връзката на гара Филипово с гара Пловдив и ще бъде преустановено трансбордирането в участъка. С оглед прекъсването на движението на влаковете за демонтажа на Бетонния мост ще се изгради временен перон в района на пешеходното пресичане на ул."Аксентий Велешки“, за приемане и изпращане на пътници по направлението Пловдив-Асеновград-Пловдив.

За изграждането на комуникационно-транспортния пробив под жп гарата е въведена временна организация на движение в района на кръговото кръстовище на площад "Гарата“ за изграждане на покривните плочи на съоръжението. В началото на месец юли предстои бетонирането на последната покривна плоча и ще започне изкопът и от северната страна.

От южната страна - по ул. "Димитър Талев“ - също е въведена временна организация и се изпълняват изкопните дейности под покривна плоча. Положени бяха нови водопроводи и канализационни колектори по бул. "Васил Априлов“- запад и ул. "Д-р Никола Ковачев“.

В момента се изпълняват дейности по водопровод и канал в зоната на локалното платно на бул. "Христо Ботев“, за осигуряване връзките на кръговото кръстовище. В края на месец август ще бъде възстановено кръговото кръстовище и ще остане затворен само бул. "Васил Априлов“. През месец юли ще бъде изграден нов топлопровод по ул. "Радецки“ и ул. "Тракия“.

Цялостно приключване на строителните дейности в района на гара Пловдив се очаква през първата половина на 2025 г.


Още по темата: общо новини по темата: 331
26.09.2024 »
26.09.2024 »
24.09.2024 »
22.09.2024 »
18.09.2024 »
17.09.2024 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oshte-pone-edna-godina-shte-pravyat-probiva-pod-Garata-2139415
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.