Георги Стоилов: Глобата за неработещ климатик може да се налага и по три пъти на ден
Автор: Цвети Тончева 11:10 / 14.06.2024Коментари ()22217
© Plovdiv24.bg
300 лева е глобата за неработещ климатик в градските автобуси в Пловдив, съобщи за Plovdiv24.bg директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов

"Действително, много от нашите проверки са констатирали нередности и за всяка от тях ще има наказания, нужни са административни наказания“, каза Стоилов, но не конкретизира колко са нарушенията, които са констатирани. Освен това говори в бъдеще време, тоест наказани май още няма.

Факт е, че пловдивчани масово се оплакват вече заради неработещи климатици в автобусите в най-големите горещини, на които бяхме подложени. И естествено обвиняват общината за това, че не оказва необходимият контрол на превозвачите, с които има договор.

Георги Стоилов уточни, че случаите са от различно естество. Има климатици, които не се включват от самите шофьори, но има и такива, които не работят. А има и такива, които фабрично нямат капацитета, тъй като не са пригодени към нашите климатични условия. Има и некачествени климатици. Но какво са виновни пътниците за това?

Самият Георги Стоилов призна, че при тях сигналите също валят ежедневно. Въпреки, че глобата е само 300 лева, то тя може да се налага и по три пъти на ден, в един и същи автобус, при доказано нарушение, няма пречка. Стоилов смята, че се полагат усилия от превозвачите и пропуските се отстраняват.

Но хората не смятат така. Пътуващите с градския транспорт в Пловдив се възмущават ежедневно, че в един авторитетен град като Пловдив това може да е факт. И дават положителни примери с други страни, дори с други градове в България, където нещата стоят по съвършено по-добър начин.

Лятото едва започва и ако този проблем не бъде отстранен, то недоволството ще продължи да расте. Още повече, че с автобусите от градския транспорт в Пловдив има и още много други проблеми.

Водачите много често подминават спирки, незнайно защо. Някои пък карат така, сякаш возят не хора, а картофи. Темата за невежливостта и пушенето на някои от шофьорите в автобусите въобще не ми се подхваща. Ако парите са им малко, а трудът непосилен, някой трябва да отговаря за това.  

Хубавото е, че сред всичките тези примери има и положителни, все пак. Има и водачи, които не са загубили още човещината си и знаят как се работи. Но, покрай сухото, гори и мокрото. Стара българска поговорка.


Още по темата: общо новини по темата: 1082
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
12.09.2024 »
12.09.2024 »
11.09.2024 »
предишна страница [ 1/181 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Georgi-Stoilov-Globata-za-nerabotesht-klimatik-mozhe-da-se-nalaga-i-po-tri-puti-na-den-2151584
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.