Осмокласници от пловдивска гимназия представиха проекти за изкуствен интелект в образованието
Автор: Екип Plovdiv24.bg 22:08 / 26.06.2024Коментари ()3118
©
Как да използваме изкуствения интелект в образованието – презентации по темата представиха осмокласници от Професионалната гимназия по електротехника и електроника на форум, който училището организира днес в Дома на науката и техниката. Целта бе да се представят и отчетат резултатите от първата година на иновацията, реализирана в гимназията по проект "Изкуственият интелект като елемент от STEM“.

Учениците от иновативните паралелки на специалност "Приложно програмиране“ демонстрираха задълбочени теоретични познания в областта на интелигентните системи и усвояването на разнообразни практически умения, свързани с приложения на методи и техники на изкуствения интелект в широк кръг от направления на природните науки. Представени бяха STEM проектите "Система за анализ и управление на база данни за компютърни игри/ сериали“,  "Програма за ученици“, "Игра за познаване на столиците в Европа“. Дамският отбор по програмиране представи разработка на тема "AI -STEM: Растенията в Космоса спасяват Земята“.

Проф. Станимир Стоянов от Факултета по математика и информатика на ПУ "Паисий Хилендарски" запозна присъстващите със съвременните аспекти на изкуствения интелект.

Денис Петков, представител на "Хъб Тракия", изнесе лекция на тема "Киберсигурността като образователно и технологично предизвикателство", а Таня Йорданова – представител на "Комерцбанк", запозна присъстващите с възможностите за приложение на изкуствения интелект в банковия сектор.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Osmoklasnici-ot-plovdivska-gimnaziya-predstaviha-proekti-za-izkustven-intelekt-v-obrazovanieto-2165796
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.