Митничари от Пловдивски регион наказани за нарушаване на моралния кодекс
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:58 / 05.10.2004Коментари ()1341
Четирима митничари от регионална митническа дирекция Пловдив са наказани дисциплинарно заради нарушаване на моралния кодекс и превишаване на служебните си права – съобщи в интервю за Дарик радио директорът Павел Тонев. Митничарите са от Пловдив, Пазарджик и Димитровград. Повечето сигнали за корупция срещу служители в дирекцията се оказват неоснователни, допълни Тонев. Според него зачестяват случаите на класическа контрабанда на стоки, както и нарушенията на митническия икономически режим.
Най-често се правят опити за неправомерно изнасяне на стоки от митническите складове, чиито собственици обикновено се договарят с търговците на спирт и спиртни напитки – уточни директорът на пловдивската Митница. Тонев припомни, че от началото на годината служителите от Териториалното Митническо управление в Свиленград са предотвратили износа на над 740 кг. наркотици, от които над 300 кг. хероин.
“Върху мен и началниците на териториалните митнически управления от регионалната дирекция, между които и Свиленград, не е оказван политически натиск”, заяви Павел Тонев.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Mitnichari-ot-Plovdivski-region-nakazani-za-narushavane-na-moralniya-kodeks-2166
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.