Първи кадри на бурята, която достигна страната ни: Току-що излизам от това, беше страшно!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:38 / 02.07.2024Коментари ()15106
Лошото време, за което синоптиците предупреждаваха от няколко дни, достигна нашата страна. "Като цунами! Бурята в село Д-р Йосифово, Монтана", написаха в социалната мрежа Фейсбук от Meteo Bulgaria към снимките, които публикуваха. Кадрите са от Северозападна България.

"Току-що излизам от тази буря! Беше страшно! Има паднали дървета на пътя за Видин!", добави още информация потребител.

Според прогнозата на НИМХ до края на днешния ден над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. По-интензивни ще са явленията в Северозападна България. В Източна България ще се задържи предимно слънчево и горещо. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще прониква относително хладен въздух. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

През нощта в Западна и Централна България валежите и гръмотевичните бури ще продължат. Има условия и за градушки. По-интензивни ще са явленията на места в Централна Северна и в Югозападна България. След полунощ от северозапад явленията ще затихват и спират, а валежната зона ще се премества на изток. Ще духа умерен, в Северозападна България – временно силен северозападен вятър. Утре отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки ще има главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област. След обяд от югозапад облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево време. Ще духа умерен северозападен, в Югоизточна България – север-североизточен вятър. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София – около 23°. 

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, по-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите и открити части – югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 13°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, главно по южното крайбрежие придружени с гръмотевици, там има условия и за градушки. Ще духа умерен северозападен, на юг – север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала, вечерта ще се усилва.


Още по темата: общо новини по темата: 1072
30.09.2024 »
28.09.2024 »
27.09.2024 »
25.09.2024 »
24.09.2024 »
24.09.2024 »
предишна страница [ 1/179 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Purvi-kadri-na-buryata-koyato-dostigna-stranata-ni-Toku-shto-izlizam-ot-tova-beshe-strashno-2172336
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.