Български пилот обясни какво е чувстото да прелетиш през едно от най-мистичите места на планетата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:34 / 09.07.2024Коментари ()3582
Българският пилот Марио Бакалов обясни какво е чувстото да прелетиш през едно от най-мистичите места на планетата - Бермудския триъгълник.

"Скоро ме попитахте дали съм прелитал над Бермудския триъгълник и колко опасен е този район за авиацията.

Разбира се, всички сме чували мистичните истории за безследно изчезнали кораби и самолети през средата на миналия век.

Произшествията се обесняват най-често с паранормални явления като черни дупки, паралелни светове, цунамита, магнитни аномалии и други.

Многократно съм прелитал над Бермудските острови на път за Маями или Орландо. Мога да потвърдя, че гледките от пилотската кабина са силно впечатляващи и наистина има някаква мистика и може би тайнственост в тях, както виждаме на снимките.

Причините затова обаче са по-скоро неземната красота и великолепните цветове, които се откриват пред очите ни. При хубаво време всичко изглежда спокойно и хармонично, но както и в други краища на света, в този район има климатични феномени като например силни урагани.

Разбира се, те могат да представляват опасност за кораби и самолети и съответно се наблюдават и при нужда, избягват", пише Бакалов в текст в социалните мрежи.

Бермудският триъгълник (в миналото известен и като Дяволският триъгълник) е географска зона в Атлантическия океан, описвана най-често като район, разположен между три мислени прави, свързващи най-южната точка на Флорида, най-северната точка на Бермудските острови и най-източната на остров Пуерто Рико


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarski-pilot-obyasni-kakvo-e-chuvstoto-da-preletish-prez-edno-ot-nai-mistichite-mesta-na-planetata-2179191
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.