Пловдивският окръжен съд изпрати двама рекетьори зад решетките за 7 години
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 07.10.2004Коментари ()2097
Пловдивският окръжен съд призна подсъдимите Левон Тертерян, 44 г. и Арсен Саргсян, 33 г., граждани на Р Армения със статут на временно пребиваващи чужденци в РБългария за виновни в това, че в периода м. април 2003 г. до края на м. юли 2003 г. в гр. Пловдив, при условията на продължавано престъпление, в съучастие като съизвършители, с цел да набавят за себе си имотна облага, са принудили Микаел Симонян, чрез сила и заплашване да претърпи нещо противно на волята му и с това са му причинили имотна вреда в размер на 2000 лв., като деянието е извършено от две лица, придружено е със заплаха за убийство и отнемане на имущество, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. Тертерян и Саргасян са осъдени на седем години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Глоба в размер на 6000 лв. ще заплати подсъдимият Арсен Саргсян, а на пострадалия двамата трябва да изплатят обезщетение от 2000 лв.
През март 2003 г. двамата посетили на няколко пъти автоработилницата на пострадалия Микаел Симонян и поискали да плаща по 200 лв. на всеки 10 дни за ''охрана и защита''. Симонян се опитал да им обясни, че няма нужда от охрана, както и че не е в състояние да плаща такива суми. Двамата отговорили, че Симонян трябва “ да забрави полиция, закон и права “, защото когато пак дойдат, ще има сериозни проблеми. Заплашили го с побой, че ще му счупят краката, казали му да помисли за сина си, защото ако не плаща, детето му щяло да изчезне. Така въпреки волята си, Симонян плащал в период от 6 месеца различни суми почти всеки ден. Общата сума, която дал на осъдените, била 2000 лв.
Въпреки това през юли 2003 г. Саргсян и Тертерян отново го посетили и му нанесли побой поради нежеланието му да плаща. Съдружничката на Симонян също пострадала, защото се опитала да го защити. На 4 септември двамата осъдени заплашили и сина на Симонян, като му казали “ баща ти е виновен за това, което ще се случи с теб “. Момчето се свързало с баща си, който веднага сигнализирал органите на полицията.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivskiyat-okruzhen-sud-izprati-dvama-reketyori-zad-reshetkite-za-7-godini-2192
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.