Нинова: Спасявам БСП, не я блокирам
Автор: ИА Фокус 09:07 / 30.07.2024Коментари ()2550
© Булфото
Председателят в оставка на БСП Корнелия Нинова публично разкритикува новото временно ръководство на партията. В свой Фейсбук пост Нинова написа остър коментар, с който призова Атанас Зафиров и Борислав Гуцанов да спрат да "оправдават собствената си интелектуална немощ" 

"Крайно време е моите доскорошни заместници, сега изживяващи се като "ново" ръководство, да престанат да оправдават собствената си интелектуална немощ и политическо безсилие с моето име. Сега, освен за всичко друго, съм виновна, че президентът не им дал третия мандат", написа Нинова.

Тя посочва, че вече месец и половина не се включва в работата на Изпълнителното бюро, не е в ръководството на Парламентарната група и не участва в оперативното ръководене на партията.

"Искахте власт, имате я. Ако сте несъстоятелни да я упражнявате, се сърдете на себе си", заявява тя.

И накрая малко информация за лъжите, че блокирам партията, защото Зафиров не е вписан от съда като представляващ БСП.

Нинова опровергава и част от съмненията, че блокира дейността на партията, тъй като Атанас Зафиров все още не бил вписан в съда.

"Не само, че не я блокирам, а я спасявам. В петък същият Зафиров, който навсякъде се представя за новия временен председател, ми проплака да отида на "Позитано" и да подпиша, защото Сметната палата не го признава за ръководител, не зачита подписа му и върнала отчета на БСП. Последиците за партията в такива случаи са тежки. Разбира се, че веднага реагирах и подписах отчета.

Никога не бих навредила на социалистите и на партията и няма да позволя името ми да бъде използвано като универсално оправдание на нечия некадърност и лицемерие", категорична е тя.


Още по темата: общо новини по темата: 468
04.10.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
предишна страница [ 1/78 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ninova-Spasyavam-BSP-ne-ya-blokiram-2207351
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.