Мястото в хладилника с най-много бактерии | ||||||
| ||||||
Това е 750 пъти повече от безопасното за хората. Сред тези бактерии може да има опасни, като салмонела, Е. коли, листерия, особено ако се случва зеленчуците да гният. Измиването на продуктите отстранява само част от тях. Европейските препоръки за чисти повърхности за храни е максимум 10 единици бактерии на квадратен сантиметър, предаде DarikNews. Специалистите препоръчват хладилникът да се чисти поне веднъж месечно с топла вода и сапун, особено отделенията за плодове и зеленчуци. Тъй като това е много трудоемко, има и по-просто решение. Дъното на чекмеджетата и стените може да бъде покрито с фолио. Тo лесно се сменя, когато се изцапа. Това може да се прави дори всяка седмица. |