Кметът на "Тракия": Някой на своя глава е нарисувал този човек
Автор: Ивет Калчишкова 15:38 / 05.08.2024Коментари ()3629
© Facebook
"Някой на своя воля е нарисувал този човек. Не мога да кажа дали това е образът на Апостола. Администрацията на район "Тракия" не е давала разрешение за конкретния графит, нито е плащала за него", категоричен бе кметът на район "Тракия" Георги Гатев относно абсурдния лик на Васил Левски, които разбуни мрежата по-рано днес. 

Свързахме се с него, за да разберем каква е историята за осквернените образи на Ботев и Левски и какви ще бъдат следващите действия на районната администрация, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той ни разказа, че на 18 юли, когато е и рождението на Васил Левски, жителите на района са му сигнализирали за нарисувани неприлични жестове върху образите на славните българи. 

Около седмица по-късно служители от ОП "Чистота" са премахнали надрасканото, като са боядисали стената с 1/3 боя, а другата част е оставена в оригинал, за да бъде реставрирана.

Междувременно нетърпеливи граждани на своя глава решават да дорисуват лика и така се получава конкретната картина. 

Гатев не се нае да конкретизирали дали образа прилича на Левски, но сподели, че по-добре така, отколкото на лицата на тези велики хора да има изрисувани неприлични жестове. 

Той допълни, че тази сряда се очаква екипът му да се срещне с творец от друг град, който да представи портфолио и след събеседване да се прецени дали той може да нарисува по подобаващ начин образите на Ботев и Левски. 

Средствата за конкретните творби ще бъдат дадени от районната администрация и рисунките ще бъдат с тяхното одобрение. 

Кметът допълни, че в парка има още едно пано, което също ще бъде изрисувано от избрания творец в бъдеще.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-na-Trakiya-Nyakoi-na-svoya-glava-e-narisuval-tozi-chovek-2216048
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.