Разликата: За Европа - Суифт, за Пловдив - Брегович
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 13.08.2024Коментари ()2634
© Google
Всеизвестен факт е, че пловдивчани имат особено отношение към културата. Билетите за нови и/или популярни постановки, концерти, опери свършват изключително бързо и неусетно. 

Тази година летният културен календар е наситен и богат - "Франкофоли", Hills of Rock, Оpera Open, Любо Киров, Графа, Йорданка Христова и други. Това са само част от всички творци, изявяващи се в града пред последните няколко месеца. 

Оказва се обаче, че повечето изпълнители и творци са предпочетени основно от възрастовата група над 24 години. Голяма част от тийнейджърите и младежите не се асоциират с предложените събития от местните организатори.

Сигурни сме, че веднага хората ще упрекнат младото поколение, че се интересува предимно от поп-фолк изпълнители и ако някой от тях има концерт, то той бързо ще бъде разпродаден.

Вероятно някой ще реши, че думите ни са просто разсъждения, а истината е някъде другаде.

Това лято две от най-обичаните жени в музикалната индустрия - Адел и Тейлър Суифт организираха невиждани по размер концерти в градове в Европа. 

Докато Адел си избра Мюнхен, където ще излезе пред публиката си над 10 вечери, то Суифт заложи на турне из цяла Европа и Англия. 

Миналата седмица заради терористични заплати трите концерта във Виена бяха отложени, но това не спря хилядите почитатели да изпълнят улиците на австрийската столица и да пеят с цяло гърло. 

Разбира се, концертите до момента биват посетени от много пловдивчани. Някой от тях все още не знаят кога и дали изобщо ще бъдат възобновени отложените концерти във Виена, но въпреки всичко има и наши съграждани, които с нетърпение чакат предлоящите концерти на Суифт в Лондон.

Оказва се, че част от билетите вече се преподават и достигат цени от 1000 до 8000 хиляди лева. 

Не можем да знаем дали някой пловдивчанин би платил тези пари, за да се срешне с любимата си звезда, но защо пък не.

За сега пловдивчани имат по-бюджетни опции, като турската певица Гюлшен, Горан Брегович или пък Миро. 

Калибърът на звездите се определя спрямо желанията на публиката, биха казали хората.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Razlikata-Za-Evropa-Suift-za-Plovdiv-Bregovich-2224458
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.