В Пловдив отбелязаха Международния ден на младежта
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 18:45 / 12.08.2024Коментари ()1302
С "Жива библиотека“ ОП "Младежки център Пловдив“ отбеляза Международния ден на младежта. Събитието събра на едно място представители на бизнеса, държавните и образователните институции. Всеки от младежите се срещна с вдъхновяваща личност – т. нар. "жива книга“ и зададе своите въпроси, изслуша личните разкази на професионалисти в различни сфери и се информира за тенденциите и възможностите в тях.

Младежите получиха стремителен тласък за своя кариерен път и настояща, а и бъдеща подкрепа. Пряката връзка между младите хора, от една страна, и бизнеса и институциите, от друга страна, е безусловната предпоставка за техния личностен и професионален спринт към успеха. Първата част от събитието завърши с обратна връзка между "живите книги“ и младите участници и идеи за последващи подобни събития и инициативи.

Във втората част на деня, в представлението "Kick it out“ ученици от Професионалната гимназия по облекло "Ана Май“ изиграха завладяващи и емоционални истории, свързани с проявата на агресия в училищата.

Публиката, съставена от деца, младежи, преподаватели и родители, активно се включи в дискусията по поставената тема с мнения, впечатления и лични истории. Част от зрителите участваха в решаването на представените проблемни ситуации, влизайки в ролите на учениците. Представлението е част от проект "Форум театър в училище“, финансиран от Национален фонд "Култура“, режисурата и драматургията е на Лилия Секова и Борис Зафиров, а сценографията - на Рослава Седянкова.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-otbelyazaha-Mezhdunarodniya-den-na-mladezhta-2224880
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.