Премахват две пешеходни пътеки в Пловдив, ето кои
Автор: Ивет Калчишкова 07:57 / 14.08.2024Коментари ()5667
© Google
Две пешеходни пътеки в Пловдив ще бъдат заличени скоро, съобщи пред репортер на Plovdiv24.bg директорът на ОКТ Георги Стоилов.

Решението е взето на Комисията по безопасност на движението преди няколко месеца. Причината е, че на конкретните пътеки са зачестили инцидентите в последните месеци.

В момента пешеходната пътека на бул. "Христо Ботев“ между Централна гара и Факултета по Дентална медицина към МУ-Пловдив е ограничена за преминаване със знаци. 

Втората предвидена пътека е на бул. "Шести септември“ малко след площад "Шахбазян“.

"Надявам се да не срещнем прекалено голям общестен отпор, за да може да реализираме и другата. Експертите искат да има по-безопастно джижение на пешеходците в града. Предложението дойде от сектор "Пътна полиция" и експертите на ОКТ."

Попитахме директора Стоилов дали тези два булеварда няма да се превърнат в абсолютни скоростни отсечки за любителите на адреналина. Досега наличието на пешеходни пътеки ограничаваше водачите. 

"Пътеките не спират хората да карат бързо. Обмисляме да поставим камери и да засилим контрола."

Той допълни, че към ОКТ са входирани няколко искания за пешеходни пътеки в града, които се разглеждат. Засега никое от тях няма да бъде одобрено, защото местата са опасни.

Следващият месец ще бъде премахната още една пешеходна пътека отново в близост до площад "Шахбазян".

Припомняме, че през юли 2023 година 19-годишен водач удари 83-годишен пешеходец на бул."Христо Ботев". Блъснатият мъж издъхна на път за болницата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Premahvat-dve-peshehodni-puteki-v-Plovdiv-eto-koi-2225774
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.