Краставиците не трябва да се съхраняват в найлонови пликове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:22 / 21.08.2024Коментари ()2286
©
Краставиците не могат да се съхраняват в торби, тъй като те бързо започват да гният, каза гастроентерологът Анастасия Тимощенко. 

Тя обясни, че за оптимална температура за съхранение на краставиците се смята 12-14 градуса по Целзий.

"Поради високото си съдържание на влага, краставиците са доста капризни към различните методи за съхранение. Оптималната температура за съхранение на краставици се счита за 12-14 градуса по Целзий, далеч от други зеленчуци, които ускоряват тяхното узряване, по-специално домати. На стайна температура краставиците се съхраняват само 1-2 дни, но в хладилник, особено в найлонов плик, бързо започват да гният", заяви експертът.

Тимощенко отбеляза, че близостта на краставиците до плодове като домати, пъпеши, ябълки, киви, круши, праскови и чушки може да бъде пагубна за тях поради отделянето на етилен, който ускорява узряването.

"Не е желателно да оставяте краставици с повредена повърхност за дългосрочно съхранение, тъй като това ще ускори тяхното разваляне. Краставиците се съхраняват добре в хартиени пликове, в херметически затворени контейнери или индивидуално опаковани в стреч фолио", обясни гастроентерологът, цитирана от vesti.bg.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Krastavicite-ne-tryabva-da-se-suhranyavat-v-nailonovi-plikove-2234680
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.