Гласове от Ахтопол: Жалко! Това ли е най-големият проблем?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:49 / 24.08.2024Коментари ()5139
© Plovdiv24.bg
Сбогом на перуанската музика в Ахтопол. Беше станало нещо като традиция в топлите вечери на юли и август, един-два пъти седмично гостите на Ахтопол, слизайки по площада в посока фара, да се натъкват на успокояващите, а понякога и по-весели ритми на музика от Андите, изпълнявани на живо от потомци на инките, на техните автентични музикални инструменти. Много от минаващите се спираха да послушат, малчуганите играеха и танцуваха наоколо, а по-големите ценители можеха да си купят диск или флашка с тази музика или сувенир донесен чак от далечно Перу. Случвало се е хора да ни споделят че една от причините да изберат Ахтопол за тяхната почивка е именно присъствието на перуанците и тяхната музика.

Така потребителка на социалната мрежа Фейсбук започва тъжния си разказ за новата реалност в Ахтопол.- И добавя:

Е, идилията свърши. Типично по български се появиха завистници, търговци, които решиха, че музиката им пречи на бизнеса, а и да не им пречи, просто не искат да я чуват и това е. Става въпрос за собствениците на бар "Юка" и бар "Бохеми", които подадоха сигнали в кметството и жалбите мигновено бяха уважени, а перуанците изгонени.

В същото време в механа "Котвата" се изпълнява десетократно по-силна музика, в същия часови диапазон и се пускат жалби от години, но там резултат няма и музиката продължава да звучи всяка вечер, по-силна от всякога, чувайки се чак до Гръцкото училище! Джагите срещу въпросната кръчма също цяла нощ са на разположение на пияни компании, които блъскат, крещят и пускат музика в 2 - 3 - 4 през нощта, а някой си печели левчетата, докато живущите наоколо не могат да спят.

И на фона на всичко това музиката от Андите се оказа най-големият проблем на кметство Ахтопол, явно изпълнения като "Полета на Кондора" идват прекалено сложни и непонятни за местната власт. Изглежда, това е политика на цялата община Царево, защото наскоро бяхме наречени от отговорната за стопанската дейност служителка “най-голямата цигания, която Царево е виждало!"...



Още по темата: общо новини по темата: 1064
18.09.2024 »
17.09.2024 »
16.09.2024 »
15.09.2024 »
15.09.2024 »
13.09.2024 »
предишна страница [ 1/178 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Glasove-ot-Ahtopol-Zhalko-Tova-li-e-nai-golemiyat-problem-2238573
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.