Любимка на студенти роди девета рожба
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:33 / 11.01.2007Коментари ()1708
Преподавателка по полски език е майката с най-много деца в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". 44-годишната Димитрина Костадинова-Хамзе роди вчера във II АГ болница "Шейново" деветата си рожба.

Имам три момичета и шест момчета. И все от един баща, каза гордо рекордьорката. Последното й отроче тежи почти 4 кг и е високо 52 сантиметра. Може би ще го кръстим Ален, имам вече един Адам, усмихва се Димитрина. Новороденото не е плод на грешка, а на семейна любов. Щастливият татко Ануар е сириец, работи като журналист на свободна практика. Не се притеснявам как ще се справям, защото съпругът ми обожава децата, помага в домакинството и готви перфектно, похвали половинката си Димитрина. Батковците и каките също били много щастливи от новото попълнение. Най-голямото дете в семейството е 14-годишната Катрин.

Получих болки в 4 часа през нощта срещу сряда, а в 7 и половина вече бях родила, не може да повярва Димитрина. Тя за първи път ражда в "Шейново", но е много доволна от екипа. Изказа специални благодарности на д-р Данаил Илиев и на негов колега, чието име не можа да си спомни. Родила нормално, но боляло повече от друг път. Специалистката по славянски филологии не е посещавала детска консултация по време на бременността. По-скоро аз мога да давам съвети за бременност и гледане на деца, отколкото да получавам, смее се Димитрина. Обяснява, че не потърсила лекар, защото нямала никакви оплаквания. Отдава това на страстта си към спорта и най-вече към плуването. Семейството ходило през септември на Черно море и бъдещата майка често се раздвижвала в солената вода.

Въпреки голямото си семейство и грижите по децата Костадинова не се отказва от работата си в университета. Тя е сред любимите преподаватели на студентите по славянска филология. Опитът й като майка явно й помага в общуването с младите, коментират колегите.

Закъснели сме с цели 8 раждания, шегува се една от двете жени, които делят болничната стая с Костадинова. Съседките на многодетната майка са първескини и честичко се консултират с нея.

Българките много рядко раждат по толкова деца, диви се акушерката Валентина Петевска. Тя си спомни случай от 1995 г., когато жена от квартал "Люлин" родила 11-а рожба. Съпругът й бил свещеник и върл противник на абортите.

Ако Димитрина и детето са добре, ще ги изпишем след три дни, каза старшата акушерка Диана Търнева. Тя уточни, че момченцето е спокойно и кротичко бебе. Информацията е на вестник "Стандарт".


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Lyubimka-na-studenti-rodi-deveta-rozhba-22609
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.