Съседи бранят със зъби и нокти домоуправителя си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:36 / 12.09.2024Коментари ()5107
Мъж, сигнализира медиите, че почистването на сградата, в която живее е лошо, а домоуправителят на комплекса не изпълнява задълженията си. 

Тези негови твърдения са възмутили и ядосали съседите му. Те потърсиха редакцията на Plovdiv24.bg, за да споделят впечатления от ръководството и да дадат гледната си точка.

Репортер на медията ни разговаря с живуща там, която се обади в редакцията ни. Жената определи твърденията на съседа си, като абсолютно неверни. По думите ѝ съседите не могат да стоят безучастни, а цeлият район да смята, че те тънат в мизерия.

"Един от нашите съседи, които има двама - трима поддръжници в целия блок, създава интриги относно това, че комплексът тъне в мизерия. Изрично казвам, че това не е вярно. На нас съседите не ни е приятно. Ние сме инвестирали стотици хиляди левове, за да купим жилища в този комплекс и това нещо уронва авторитета на домоуправителя. Хората си вършат работа."

Гражданката разясни, че собствениците използват апартаментите си по различни предназначения. Някои ги препродават, други ги дават под наем, а трети живеят целогодишно там.

"Съседът ни иска да е център на внимание и иска да занимава всички с неговите глупости. Аз живея тук и виждам как се поддържат общите части. Ние не можем да приемем тези интриги за верни. Аз не съм съюзник с домоуправителя, аз просто живея тук. Плащаме по 20 лева на месец. Голяма част от хората не живеят тук и примерно не плащат. Искаме домоуправителят да е 24/7  на разположение. Няма как да стане. То си има законови норми и сме ги приели, докато сме избирали на събранието домоуправителя си. Хората си вършат работата", допълни тя.

Жената ни разказа, че още преди година е бил избрана частната фирма, която да бъде домоуправител на комплекса. Тя ни сподели, че служители чистят по два пъти в седмицата общите помещения. Ако от комплекса някой има забележки или е видял мръсотия по коридора или друго помещение, то до 24 часа от фирмата реагират и отработват проблема.

В допълнение тя каза, че е живяла и на други места и може да направи сравнение между различните фирми в града.

По думите ѝ "проблемният съсед" се е заял с фирмата и затова се е породил конфликтът.

"Едно петно да има и ходи да снима или пък една паяжина. Това са дребнави неща. 200 човека не може да се слагат под общ знаменател, че тънем в мизерия. Общинските кошове, например, не се почистват, но при общите ни части всичко е наред. Наша отговорност е все пак да си пазим чисто", каза тя в края на разговора ни.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Susedi-branyat-sus-zubi-i-nokti-domoupravitelya-si-2261013
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.