ЕП ще обсъди и ще приеме резолюция за осъдените на смърт българки в Либия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 11.01.2007Коментари ()1554
Европейският парламент ще обсъди и ще гласува резолюция за българските медицински сестри и палестинския доктор, които на 19 декември миналата година повторно бяха осъдени на смърт в Либия. Разискването започва в сряда от 15,00 часа местно време с декларации на Съвета и Комисията, а гласуването ще се състои в четвъртък.

След обявяването на повторното осъждане на смърт председателят на Европейския парламент Josep Borrell призова либийските власти да преразгледат решението си, което е "препятствие за подобряването на отношенията между Европейския парламент и Либия".

В началото на декемврийската сесия на ЕП депутатите решиха с вдигане на ръка да отложат дискусията и приемането на резолюцията за освобождаването на медицинските сестри в Либия, което беше планирано за 14 декември следобед с аргумента, че делото е на такъв етап, че приемането на резолюция само ще им навреди.

В последния доклад на ЕП за България преди присъединяването й, депутатите припомниха подкрепата си за българските медицински сестри и палестинския лекар в Либия и настояха за бърз и задоволителен изход и компенсации от либийските власти за страданията, причинени на "тези невинни хора".


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/EP-shte-obsudi-i-shte-prieme-rezolyuciya-za-osudenite-na-smurt-bulgarki-v-Libiya-22628
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.