Легендарно място за похапване в Пловдив отново отвори врати
Автор: Диана Бикова 11:31 / 17.09.2024Коментари ()12503
Официално беше открит легендарният студентски стол "Байкал" на бул. "Цар Борис III Обединител" 136. Лентата беше прерязана от кмета Костадин Димитров и директора на ТУ София - филиал Пловдив доц. д-р Никола Шакев и беше отслужен водосвет за здраве и благоденствие, предава Plovdiv24.bg.

"Много се радвам на днешния празник да възобновим работата на студентския стол. Инициативата дойде от Студентския съвет и заедно с тях работихме. Аз като студент също съм се хранил в този стол и знам колко е важно за студентите този тип социални придобивки. Радвам се, че успяхме да го възстановим" - каза доц. д-р Шакев. 

Капацитетът на студентския стол е около 100 човека едновременно. Той е единственият, а в района има много висши училища, чиито възпитаници могат да се възползват от новата придобивка срещу документ, че са студенти. 

Обновяването включва закупуване на ново оборудване и инвентар, като в ремонта са участвали ремонтната група на университета и студенти доброволци. 

Кметът Костадин Димитров поздрави инициаторите за възстановяването на студентския стол. Сподели, че той също като доц. Шакев се е редил на опашки за храна. "Надявам се столът да заработи на пълни обороти" - каза градоначалникът. 

Виктория Палигарева от Студентския съвет пък пожела след 5 години столът да се разрасне. 

ТУ София - филиал Пловдив открива учебната година на 24 септември. Студентите редовно обучение в първи курс са над 400, а със задочниците и магистрите броят им надхвърля 500. "Най-желаната специалност и тази година е компютри и компютърни технологии, но в последните години има голям интерес към всички специалности. Ние подготвяме кадри за индустрията, а тя се развива много бурно, търсят се кадри и това мотивира студентите" - коментира доц. д-р Шакев.



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Legendarno-myasto-za-pohapvane-v-Plovdiv-otnovo-otvori-vrati-2266253
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.