16-годишната руска скиорка Виктория Алексеева, която пострада в Пампорово, излезе от кома
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:21 / 15.01.2007Коментари ()1526
16-годишната руска скиорка Виктория Алексеева, която пострада в Пампорово, излезе от кома, съобщи за радио "Фокус" – Смолян завеждащият интензивно отделение в смолянската болница д-р Ангел Каръшев. Състоянието на болната се стабилизира, но след това й предстоят множество операции. Ски учителите от Пампорово ще дарят доброволно кръв за Виктория, съобщи за радио “Фокус” директорът на ски училището в Пампорово Любомир Сантийски.

Както "Фокус" съобщи, момичето пострада след ски спускане в Пампорово преди седмица. Виктория Алексеева била в курорта със семейството си. Тя карала сама ски по зелената писта от връх Снежанка. Обадила се на брат си по мобилния телефон, че е паднала и не може да се движи, след което връзката прекъснала. Повече не могли да се свържат с нея. Скиорката е открита след около четири часа от ски учител. Рускинята била навлязла в забранен участък – отклонение за бъдеща писта и паднала в дере. Пострадалата е в интензивното отделение на смолянската болница със счупени крак, ръка и таз на две места, както и със сътресение на мозъка.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/16-godishnata-ruska-skiorka-Viktoriya-Alekseeva-koyato-postrada-v-Pamporovo-izleze-ot-koma-22737
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.