Най-очакваното емоджи идва в нашите телефони
©
Най-накрая измайсториха емоджи, което да представлява всички ни: изтощено лице с торбички под очите.

Това е едно от осемте нови емотикони, които ще се появят на смартфоните и компютри през следващата година. Останлите  свключват кореноплоден зеленчук, арфа, безлистно дърво, пръстов отпечатък, лопата, лилаво петно и флаг за отдалечения остров Sark.

Emojipedia, популярен сайт за справки с емотикони, пусна примерни изображения преди няколко месеца. Наскоро Unicode Consortium, организацията, която наблюдава глобалните стандарти за емотикони и новите версии, одобри новата гама от емотикони.

Потребителите на смартфони могат да започнат да използват новите емотикони в "различни цифрови устройства през следващите няколко месеца и през 2025 г.“, каза Emojipedia.

Изтощеното емоджи лице имаше честта да спечели "най-очакваното“ емоджи в Световните награди за емоджи, като получи повече от 60% от гласовете. Лилавото петно и лопатата са съответно на второ и трето място.

Въпреки че може да са глупави, безлистното дърво има за цел да повиши осведомеността за сушата и изменението на климата, според Браян Байхаки, който е представил емоджито пред Unicode Consortium.

Различни оперативни услуги като Apple iOS и Android на Alphabet и компании имат роля в дизайна на емотиконите.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Nai-ochakvanoto-emodzhi-idva-v-nashite-telefoni-2273779
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.