Най-влиятелната държава в ЕС за стоките от "Тему" и "Шейн": Това трябва да бъде спряно!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:56 / 27.09.2024Коментари ()4908
©
Германия се обяви за общоевропейски мерки срещу китайските стоки, продавани онлайн и внасяни в ЕС, без да се спазват правилата на вътрешния пазар, предаде ДПА.

"Тези пратки са пряка заплаха за европейските производители, както и за компаниите, които спазват търговските закони, заяви зам.-икономическият министър Свен Гиголд в Брюксел.

Министрите на промишлеността и конкурентоспособността на страните членки на ЕС са в белгийската столица, за да обсъдят икономическото представяне на съюза и способността му да се конкурира с международните си търговски съперници, като например САЩ и Китай.

По думите на Гиголд Германия, Франция, Полша, Австрия, Дания и Нидерландия призовават Европейската комисия да използва всичките права, които й дава Законът за дигиталните услуги (DSA), за да разследва китайския онлайн внос.

Този закон управлява онлайн търговията и важи и за китайските компании "Тему" (Temu) и "Шейн" (Shein), които заливат европейския пазар с евтини стоки.

"Всеки ден в Германия пристигат стотици пратки, основно от Китай, със стоки, които не отговарят на европейските търговски правила. Това трябва да бъде спряно", посочи Гиголд.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Nai-vliyatelnata-durzhava-v-ES-za-stokite-ot-Temu-i-Shein-Tova-tryabva-da-bude-spryano-2278089
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.