Свидетел по делото срещу Ральо Ралев: Задържаха ме в нашия офис
Автор: Стойчо Генов 17:51 / 27.09.2024Коментари ()2415
© Plovdiv24.bg
С разпит на свидетели и приемане на множество съдебно-технически експертизи продължи днес делото срещу бившия кмет на район "Северен" Ральо Ралев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той е обвинен във взимане на подкуп от 60 000 лева чрез подставено лице. Заедно с Ралев подсъдими са още Даниела Вълова -  бивш началник на отдел в района, както и Иван Делевски, който е собственик на частна фирма, взел въпросните пари. 

Според обвинителния акт престъплението е станало през декември 2018 година. Припомняме, че Ральо Ралев беше арестуван през май 2019 година, а впоследствие беше освободен.

Макар и да нямаше кой знае какво пряко отношение по делото, най-интересно премина разпитът на Васил Заралиев, който заедно с баща му отговаряли за строителния надзор при изграждането на въпросната кооперация на улица "Полковник Дрангов", заради която е възникнал проблемът със строителното разрешение, довел до обвинението.

Заралиев се изказа доста критично срещу бизнесмена Здравко Ангелов, който е трябвало да строи кооперацията.

"Здравко беше започнал да се изявява като голям строител. Като всеки инвеститор, той беше взел т.нар. стоп капаро от своите клиенти, но проектът му беше пълен с грешки и неточности - мисля, че бяха около 2 страници. Не знам да е търсил връзки в Ралев. Кметът няма отношение към техническите проекти, това зависи от архитектите. При въпросния проект например се надвишаваха с близо 40 сантиметра височините при кота корниз. Можеше например вместо магазини да се направят гаражи, които са по-ниски и всичко щеше да е в нормите. Но предполагам, че тогава магазините са били по-скъпи от гаражпите и затова Здравко не се е съгласил", разказа Васил Заралиев.

Той е бил на една маса в заведение, когато Здравко Ангелов "отворил една чанта и показал банкноти в нея".

"Понеже той ни дължеше пари, го попитах шеговито: Да не би да ми носиш парите, които ни дължиш", но той не каза нищо, уточни свидетелят.

След това Заралиев разказа как е бил арестуван и разпитван в София, като полицаите са се опитвали да променят показанията му. Ето какво заяви свидетелят в съдебната зала днес:

"Задържаха ме в нашия офис в един голям дъжд. Полицаите прибраха абсолютно всичко, направо изкормиха кабелите от компютрите. На всичко отгоре не ми върнаха един лаптоп. Баща ми също го откараха в ареста, а след това директно в София. Мен също ме закараха там. Опитваха се да ми вкарат думи в устата - че съм имал контакт с Ралев, а аз никога не съм го виждал. Пробваха да ми променят отговорите на въпросите, постоянно ме апострофираха. Накрая ми дадоха да си прочета показанията и в тях имаше грешки. Казах им кое да коригират и чак тогава ги подписах".


Още по темата: общо новини по темата: 52
19.06.2024 »
15.05.2024 »
29.03.2024 »
19.03.2024 »
30.01.2024 »
30.01.2024 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Svidetel-po-deloto-sreshtu-Ralyo-Ralev-Zadurzhaha-me-v-nashiya-ofis-2278210
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.