Температурите падат двойно
©
НИМХ качи пъълната прогноза за времето до края на септември.

В понеделник ще остане ветровито. Над източната половина от страната ще се задържи облачно и с валежи; над западната валежите ще спрат, облачността ще започне да се разкъсва. Максималните температури ще са от 10-12° в североизточните райони до 18-20° в Горнотрайкийската низина.

До сутринта във вторник и в Източна България валежите ще спрат, а над Западна облачността ще намалее до изясняване; вятърът от запад на изток постепенно ще отслабва. Във вторник облачността и над източните райони ще намалее, над западните ще бъде предимно слънчево, но сутринта там ще е доста хладно. Дневните температури ще започнат да се повишават.

В сряда ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е почти тихо и минималните температури ще са между 4° и 9°, а в котловините и по високите полета - малко над нулата и там е възможно да има слани. През деня затоплянето ще продължи и максималните температури ще бъдат между 19° и 24°.

В четвъртък денят също ще започне със слънчево време, но от запад ще започне увеличение на облачността, отначало висока, по-късно и средна. Към вечерта в крайните северозападни райони е възможно да превали. Вятърът ще е слаб, с южна компонента и максималните температури в югоизточните райони ще достигат 26-27°.

В петък и събота облачността ще е предимно значителна, ще има и краткотрайни валежи от дъжд; със северозападен вятър дневните температури слабо ще се понижат.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Temperaturite-padat-dvoino-2279623
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.