Привлякоха като обвиняем турски тираджия за контрабанда на цигари за 335 828 лева
©
Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняем И.Е., на 60 г., турски гражданин, за това, че на 28.09.2024 г., през ГКПП "Капитан Андреево", общ. Свиленград, обл. Хасково, с товарен автомобил с чужда регистрация, пренесъл през границата на страната, от Република Турция в Република България, без знанието и разрешението на митниците, стоки за търговски цели в големи размери, а именно – 52 320 броя кутии с цигари на обща стойност 335 828 лева.

На 28.09.2024 г. на пункта пристигнал товарен автомобил с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Унгария. Водачът, турски гражданин, представил редовни документи за превозваната стока – машини и метални детайли.

По метода "анализ на риска“ митническите служители селектират товарната композиция за щателна проверка, при която се установява, че в товарния отсек на превозното средство наред с декларираната стока контрабандно са били пренесени и множество кашони, съдържащи общо 52 320 броя кутии с цигари от различни марки.

Акцизната стока с обща пазарна стойност 335 828 лева е задържана.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Териториална дирекция "Митница Бургас“ под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Водачът на лекотоварния автомобил И.Е. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1 б “Д“ от Наказателния кодекс и му е наложена мярка за неотклонение "гаранция“ в размер на 6000 лв.

Също така с постановление на Окръжна прокуратура – Хасково на обвиняемия е била наложена забрана да напуска пределите на Република България, освен с разрешение на прокурора.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Privlyakoha-kato-obvinyaem-turski-tiradzhiya-za-kontrabanda-na-cigari-za-335-828-leva-2282195
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.