Красимир Асенов е класиран на първо място за омбудсман на Пловдив
© Facebook
Заместник-кметът на район "Тракия" Красимир Асенов е класиран на първо място в конкурса за обществен посредник на Пловдив. Втори е доц. д-р Христо Паунов, следван от Румяна Толова, Борислав Стаматов и Любомир Чакъров. Класирането ще бъде подложено на обсъждане в Общинския съвет, където трябва да се вземе окончателно решение, предава Plovdiv24.bg

Конкурсът за обществен посредник беше обявен в началото на септември и документи се приемаха до 24 септември. Самото събеседване се проведе на 30 септември.

Според заложените критерии, кандидатите за обществен посредник трябва да имат каквото и да е висше образование, минимум 5 години общ трудов стаж по специалността си и да имат постоянен адрес на територията на община Пловдив. Трябва да представят писмена концепция за дейността си като обществен посредник до три стандартни страници.

Временната комисия за подготовка и провеждане на конкурса е в състав Георги Василев (ГЕРБ), Александър Ракшиев (ПП-ДБ) , Стефан Послийски (Съединени за Пловдив), Ерол Съдъков (Браво, Пловдив), Георги Апостолов (Възраждане), Минка Сърнешка (БСП за България) и Димитър Арнаудов (ИТН). След интервюто с кандидатите комисията ще има срок до 11 октомври да предложи на Общинския съвет да гласуват най-добре представителите се.

Омбудсманът се избира с квалифицирано мнозинство в Общинския съвет. В конкретния случай става въпрос за 34 гласа. При предишните конкурси нито един кандидат не получи одобрението на 34+ съветници, поради което Борислав Стаматов вече повече от 8 години временно изпълнява длъжността.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Krasimir-Asenov-e-klasiran-na-purvo-myasto-za-ombudsman-na-Plovdiv-2282313
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.