Започна събарянето на бивш ресторант в Пловдив
©
Започна разрушаване на бившия ресторант "Адата" на бул. "Марица" 152 Б. Тежка техника разбива бетона и събаря камъните, които се товарят и изнасят към сметище за строителни отпадъци, предава Plovdiv24.bg.

От години каменната сграда е изоставена. Бездомни намират подслон там, за да не спят под открито небе, а дворът е превърнат в сметище. Сега явно е дошло време имотът да се разчисти.

Теренът е частна собственост и през годините назад администрацията на район "Централен" многократно е издавала предписания да се изчисти, каза за Plovdiv24.bg районният кмет Георги Стаменов

Собственичката е поискала и получила разрешение за събаряне на постройката. Представила е задължителните по закон План за безопасност и здраве и План за управление на строителните отпадъци и е започнало разчистване на терена. Имотът е ограден с предпазни ленти.

Не е ясно какво ще се случи след събарянето и извозването на боклуците. Зоната е предвидена за високо строителство, така че нищо чудно и тук да изникне някой небостъргач. В голяма община засега не е представено инвестиционно намерение.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapochna-subaryaneto-na-bivsh-restorant-v-Plovdiv-2286230
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.