Археолог за "Брезовско шосе": Дори без нас ремонтът е бавен
©
Няма изгледи и няма физическа възможност разкопките на Брезовско шосе да приключат в рамките на тази година. Това каза в предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" археологът на обекта Стоян Иванов, от Регионален археологически музей Пловдив.

"Това, което е планирано е около коледните празници, е да бъде запечатан участъкът, за да може през зимния сезон и напролет да се освободи трафикът и да се върне обратно през Брезовско шосе. И когато започне новият сезон, и вече има условия за работа на терен, да се продължи обекта и да се завърши", добави Стоян Иванов.

На обекта остават около 95 м, проучени са към 10-15 м тази година.

"Общо взето, в рамките на следващата година, когато започнем по-отрано работа, ще има възможност да приключим този обект. То се вижда, че всъщност дори без нашата работа самото строителство, самото полагане на тази огромната тръба е бавно. И е нормално да е бавно, тъй като е гигантски изкоп, с много сериозна подземна инфраструктура. Постоянно се засичат съществуващи комуникации – водоснабдяване, канализация, които също трябва да бъдат адресирани, да се направят байпаси и т.н.", каза още археологът.

По думите му всичко е комплексно, тяхната работа допълнително забавя, но и без нея не може. Там не е са по тяхна само инициатива, а изпълняват това, което е вписано в закона. Събират им се десетина работни дни на месец, тъй като са в изчакване на строителите, като се работи поетапно. Остават два, три месеца, през които може да се работи така през тази година.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Arheolog-za-Brezovsko-shose-Dori-bez-nas-remontut-e-baven-2286530
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.