Ръководството на наш планински курорт се похвали
©
През изминалото лято Пампорово постигна силни резултати, отчитайки един от най-успешните си сезони досега. Това съобщиха за "Фокус“ от "Пампорово“ АД. Множество туристи избраха курорта заради прохладата и спокойствието на планинската среда, които предлагат идеални условия за отмора и възстановяване. Жаркото време през юли и август накара много хора да потърсят убежище сред свежия въздух и природата на Родопите, където почивката се съчетава с възможност за грижа за физическото и психическото здраве. 

В отговор на това търсене, Пампорово предложи разнообразни туристически пакети, включващи активни и развлекателни програми на открито и закрито, както и специализирани здравни и козметични процедури, които допринесоха за по-добро изживяване на гостите.

Основната част от посетителите бяха българи, като те съставляваха над 90% от общия брой туристи. Въпреки това, курортът успя да привлече и чуждестранни гости, идващи от Великобритания, Израел, Финландия и Обединените арабски емирства. Тази международна притегателност показва, че Пампорово продължава да се утвърждава като дестинация, която предлага не само традиционен планински туризъм, но и иновативни възможности за активна и здравословна почивка.

Хотел "Перелик“ 5* бе един от водещите обекти в курорта, като предлагаше на своите гости стандартно настаняване със закуска и достъп до модерния СПА център. Освен това, хотелът организираше разнообразни активности, насочени както към деца, така и към възрастни, като сутрешни преходи, йога, дихателни упражнения и танци. Тези занимания привлякоха голям интерес сред посетителите, търсещи начин да комбинират физическата активност с почивка. 

Сред предпочитаните здравни програми бяха специализирани програми за намаляване на стреса, детоксикация и възстановяване след травми. Заедно с това, "Перелик“ предоставяше възможности за индивидуални консултации с нутриционист и фитнес инструктор, които съставяха персонализирани хранителни и тренировъчни режими, насочени към постигане на по-здравословен начин на живот и справяне с напрежението от ежедневието.

Физиотерапията също заемаше ключово място сред предлаганите услуги, като гостите можеха да се възползват от мануални и апаратни процедури, провеждани след предварителен медицински преглед, което подчерта амбицията на Пампорово да се утвърди като курорт, който не само предлага почивка, но и се грижи за благосъстоянието на своите гости.

Климатичните и природни дадености на Пампорово изиграха ключова роля за привличането на туристи през лятото. Свежият планински въздух, богат на фитонциди и отрицателни йони, съчетан с ниската влажност и интензивното слънчево греене, създадоха идеални условия за профилактика на респираторни заболявания, намаляване на стреса и възстановяване след травми. Това направи курорта привлекателен за хора, търсещи не само почивка, но и възстановяване чрез холистичен подход, комбиниращ природни методи, съвременна медицина и климатотерапия.

През летния сезон Пампорово предложи на своите гости и уникални преживявания в природата. Велопаркът и приключенският парк "Язовира“ останаха отворени до края на септември, предоставяйки вълнуващи възможности за любителите на планински спортове и приключения. Тези атракции се радваха на висок интерес и допринесоха за разнообразието от активни дейности, които курортът предлагаше на своите посетители.

Хотел "Орловец“ 5*, от своя страна, се включи в есенния туристически сезон със специални промоции, насочени към привличане на гости през по-спокойните месеци. Предлагайки изгодни оферти като "резервирайте 2 нощувки и получете 3-та безплатно“ или "при 3 нощувки – 4-та и 5-та безплатно“, хотелът продължи да привлича туристи с конкурентни цени и висококачествено обслужване. Освен това, Пампорово АД се ангажира да внедри нови и ексклузивни предложения, които да направят курорта привлекателен през цялата година, като акцентира върху здравословния начин на живот и устойчивия туризъм.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Rukovodstvoto-na-nash-planinski-kurort-se-pohvali-2286711
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.