Какво означава усещането за стягане и болка в мускулите на краката по време на сън
Автор: ИА Фокус 17:29 / 08.10.2024Коментари ()1714
©
Захарният диабет често се развива безсимптомно, така че пациентите разбират за него вече в напреднал стадий, каза неврологът и физиотерапевт Андрей Галкин. В разговор за популярна медия той предупреди за неочевидни признаци на заболяването, които се появяват предимно през нощта.

Лекарят нарече основния симптом на появата на захарен диабет честото желание за уриниране през нощта, което се дължи на опитите на тялото да премахне излишната захар от тялото. По същата причина човек е постоянно жаден.

"Усещането за стягане и болка в мускулите на краката по време на сън може да бъде следствие от скокове на кръвната захар.

Също така, диабетиците с наднормено тегло развиват сънна апнея, поради което често се събуждат с чувство за липса на въздух, поясни специалистът.

Намаляването на нивата на кръвната захар може да се определи и чрез обилно изпотяване, светкавични сънища и главоболие след събуждане, добави лекарят, Zdrave.to.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Kakvo-oznachava-useshtaneto-za-styagane-i-bolka-v-muskulite-na-krakata-po-vreme-na-sun-2291126
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.