Новият британски посланик у нас говори български език, обича баница, салати и лютеница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:05 / 08.10.2024Коментари ()780
© bTV
Посланик Копси е професор по политика, а преди това е водещ на образователни предавания в телевизия в Полша. От 2015 г. е член на екипа на Дейвид Камерън.

"В България съм от един месец и за мен е чест и удоволствие да бъда новият посланик във вашата прекрасна страна. Преди това имах обучения по български език през девет месеца в Англия с отлични български учителки в езиков център в нашето министерство“, каза Натаниъл Копси пред bTV.

През февруари той е бил в Пловдив при българско семейство.

"Българите са много гостоприемни. Храната е отлична и много ми харесва, особено баница, салати и лютеница“, каза още Копси.

На въпрос как гледа на политическата нестабилност у нас той заяви: "Българската вътрешна политика е въпрос само за българите. Надяваме се да има стабилно правителство след изборите този месец“.

Ден след нахлуването на Русия в Украйна новият британски посланик става част от дипломатическия екип за кризисен отговор на британското правителство.

"Най-важното е да кажа, че ние сме много благодарни за подкрепата на България за Украйна в борбата си срещу руската агресия. Битката за Украйна е битката за нашите ценности, за демокрацията и за свободата. Ще продължим да подкрепяме Украйна до края с България и нашите други съюзници в НАТО“, заяви британският посланик.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Noviyat-britanski-poslanik-u-nas-govori-bulgarski-ezik-obicha-banica-salati-i-lyutenica-2291278
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.