НКЖИ успокои за новия пътен надлез до Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:00 / 09.10.2024Коментари ()2437
©
Новият пътен надлез в района с. Трилистник към настоящия момент е с изцяло изградена връхна конструкция, подходи към пътното съоръжение и е положен първият пласт от асфалтовите смеси, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура“.

Предстои да се дооформят откосите на насипите, полагане на последните пластове асфалтови смеси, монтиране на ограничителни системи, полагане на маркировка и пътни знаци за организация на движението, както и реконструкция на въздушен електропровод, пресичащ пътния надлез.

Изпълнителят е поел ангажимента за създаването на организация за бързо довършване на оставащите дейности, включително реконструкцията на въздушния електропровод, за който е стартирана процедура по издаване на разрешение за строеж.

Забавянето на обекта е вследствие на лоша организация на работата от страна на изпълнителя и при неспазване на срокове ще бъдат налагани неустойки, предвидени в договора.

С оглед обема на  оставащите строителни дейности прогнозната дата  за завършване на надлеза е 30 ноември, уточняват от НКЖИ.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/NKZhI-uspokoi-za-noviya-puten-nadlez-do-Plovdiv-2292656
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.