Медици посочиха причината за смъртта на Димитър Малинов
Автор: Ивет Калчишкова 18:59 / 12.10.2024Коментари ()3944
©
Съдебният състав назначи повторна техническа експертиза по процеса срещу Рангел Бизюрев, който е обвинен за убийството на Димитър Малинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Вещо лице от Националния институт по криминалистика ще трябва чрез специализиран софтуер да успее да посочи данни важни по делото. Снимковият материал ще бъде представен в няколко флашки и дискове и от тях ще трябва да посочи коя е марката на автомобила, колко лица има в него и евентуално да се различи кои са те.

До назначението на новата експертиза се стигна след изслушването на вещото лице, изготвило първоначалната такава. Представените данни не бяха достатъчни и по тази причина адвокат Николова, представляваща майката на Митко, пожела повторна експертиза. 

По-рано през седмицата в залата бяха изслушана тройната съдебномедицинска експертиза, както и съдебно психиатрична-психологична експертиза.

Медиците бяха категорични, че причината за смъртта на Малинов е счупени носни кости. По думите им по тялото на мъжа е имало травматични увреждания, но те не са довели до фаталния изход.

Вещите лица допълниха, че вследствие на нанесения му удар с ръка или коляно, в тялото на Малинов е настъпило обилно кървене, от което той се е задушил. 

"Вдишването на кръв е животозастрашаващо състояние. Ако е имало адекватна медицинска помощ, то той е имал шанс да оцелее. Човешката ръка може да нанесе удар от 600 килограма маса. И тримата подсъдими могат да нанесъл удар с такава сила."

Важен акцент в експертизата са травматичните увреждания по тялото. Всички те са разположени в лявата част, което значи, че са нанасяни с дясна ръка или крак. 

"Не съответства с протокола за разпит на Рангел. Той казва, че е левичар".

Според психиатричната експертиза Рангел има ниска подчиняемост, нарушена способност за емнатия, но не може да бъде определен като психопатна личност.

Процесът продължава на 5 ноември от 9,00 часа. Очаква се тогава да бъдат принудително доведени родителите на близнаците Динкови, както и да бъде изслушана още експертиза.

Във видеото можете да видите коментара на адвокат Николова след изслушването на експертизите. 



Още по темата: общо новини по темата: 206
10.10.2024 Прокуратурата: Показанията на тайния свидетел не са основания да привлечем друго лице като обвиняем
10.10.2024 Адв. Николова за родителите на близнаците: Те просто аристократично решават да не идват
10.10.2024 Рангел Бизюрев отрече Борислав Динков да е нанасял удари по тялото на Димитър Малинов
10.10.2024 Майката на убития Митко: Прочетох показанията на тайния свидетел и се
разплаках
09.10.2024 Обрат! Таен свидетел посочи кой е убил Митко в Цалапица, не е Рангел
Бизюрев!
09.10.2024 Бизюрев: Този само съм го шамарил. 140 кг съм - ако го ударя по-сериозно, дали ще остане без последствия?
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Medici-posochiha-prichinata-za-smurtta-na-Dimitur-Malinov-2293415
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.