"Грома Холд" прави първокласен път до Гърция през ГКПП "Илинден"
Автор: ИА Фокус 12:21Коментари ()3293
©
Близо 60- километров участък от Банско през през Гоце Делчев до ГКПП "Илинден" се обновява от "Грома Холд" – компанията, която е лидер в пътно строителния бранш в България и поддържа пътищата в област Благоевград. Само преди година компанията направи първокласен пътя от Симитли до Банско. Висококачественото изпълнение на ремонта и безупречната пътна настилка бяха забелязани както от специалистите, така и от всички туристи, които посетиха курорта Банско през зимата и това лято.

Сега "Грома Холд" продължава работата си по същия път, но в участъка от Банско до границата с Гърция. Компанията извършва фрезоване, асфалтиране, демонтаж и монтаж на бордюри, поправка на водостоци, надграждане на тротоарни конзоли, а на първия вход за гр. Гоце Делчев изгражда и ново кръгово кръстовище.

"Този път не е ремонтиран от 10 години. Струпали сме огромно количество техника и човешки ресурс на обекта, за да изпълним работата качествено и в срок. Това е вторият път до граница на България, който правим тази година. Само преди месец завършихме отсечката от Благоевград до ГКПП "Станке Лисичково". Напълно осъзнаваме ролята на тези пътни артерии за свързаността на България със съседните Гърция и Северна Македония, за развитието на бизнеса и туризма в региона“, казва Виктор Велев, управител на "Грома Холд".

Очаква се пътят да бъде напълно готов до края на октомври.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Groma-Hold-pravi-purvoklasen-put-do-Gurciya-prez-GKPP-Ilinden-2294883
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.