В Пловдив деца и родители ще се забавляват заедно в парк "Ружа"
©
Район “Западен" и МКБППМН отправя покана към пловдивчани и техните деца да се включат в две събития, които ще се проведат в парк “Ружа" (новата част) на 13 октомври (неделя). 

“Щастливи заедно" е посветено на семейните връзки и ще се случи от 10:30 ч. до 12:30 ч. Специалисти от фондация “Първи стъпки" ще организират няколко тематични работилници - арт терапия, рисуване по приказка, работа с глина и природни материали. Чрез изразяване на емоциите, креативност и въображение участниците ще работят заедно с децата си, използвайки различни техники като рисуване, колажи и моделиране. Целта е да се насърчи творческото развитие, здравата връзка и комуникация между членовете на семейството, отговорно отношение към природата. Това ще бъде една своеобразна демонстрация на добри примери как заедно можем да прекарваме своето свободно време вкъщи по един ползотворен и забавен начин. Гост на събитието ще бъде квалифициран психолог, който ще води дискусия на тема “Родителстване“. Няколко ще са акцентите: ефективно общуване с децата, справяне с предизвикателства в родителството и баланс между работа и семейство. Родителите ще научат как да подобрят своето разбиране за родителството и ще споделят личен опит с други семейства. 

От 10:00 ч. до 15:00 ч. на различни локации в парк “Ружа" ще се проведе “Приключенски остров". Събитието се организира от доброволци към клуб “Приключенец" и е насочено към деца от 7-13 години, задължително е присъствието на родители или други придружители. Децата ще се потопят в света на приключенията и ще имат възможност да се включат в любими игри като бой с възглавници и топки, приготвяне на скаутски хляб. Адреналинът ще се покачи и с въжените атракции - въртележка, лифт и паяжина. Участието става с регистрация на място и е необходимо да се спазват указанията за безопасност.

Входът и за двете събития е напълно безплатен. Организаторите ви очакват и се заредете с много добро настроение в този прекрасен есенен ден!


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/V-Plovdiv-deca-i-roditeli-shte-se-zabavlyavat-zaedno-v-park-Ruzha-2295912
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.