Поради липса на ток и гориво: Възстановяването от стихията "Милтън" е силно затруднено
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:12 / 13.10.2024Коментари ()723
©
Затруднено възстановяване след щетите, нанесени от ураганите "Хелен" и "Милтън". Липсата на гориво и електричество прави възстановяването от пораженията почти невъзможно за хората във Флорида.

Въпреки блокираните от  пътища, доставчиците на гориво и енергийните компании работят усилено, за да възстановят функционирането на инфраструктурата на ежедневния живот. Полицията осигурява ескорт на цистерни с гориво, които се опитват да достигнат до нуждаещите се.

"В момента разполагаме с ескорт от 25 магистрални патрула на Флорида, които се втурват с цистерните с гориво от пристанището и затова те се докарват, за да попълнят станциите", каза губернаторът Рон ДеСантис.

Според уебсайта за мониторинг GasBuddy.com към началото на неделния ден около 30% от бензиностанциите в щата нямат гориво.

Близо 77% от станциите в силно засегнатия район на Тампа, Санкт Петербург също са без гориво. В района на Сарасота без гориво остават 62%. Според директора на щатския отдел за управление на извънредни ситуации Кевин Гътри повече от 37,3 милиона галона гориво е доставено на пристанищата на Флорида.

В целия щат без захранване останаха малко над 950 000 според PowerOutage.us – спад от пика от близо 3 милиона. Екипи от цялата страна работят за повторното свързване на домове и предприятия към мрежата, предаде CNN. Енергийните компании обаче прогнозират, че повечето хора ще имат електричество до средата на новата седмицата.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Poradi-lipsa-na-tok-i-gorivo-Vuzstanovyavaneto-ot-stihiyata-Miltun-e-silno-zatrudneno-2297085
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.