Директорът на театъра в Смолян освободи главната счетоводителка
Автор: Нели Гергьовска 17:25 / 14.10.2024Коментари ()1206
©
Задействана е процедура по прекратяване на двата договора с пазарджишката фирма, която е обслужвала ТРЗ и счетоводство на театъра в Смолян, като казусът е даден на адвокатска кантора. Това съобщи за "Фокус“ новият директор на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов“ – Смолян, Мариан Бозуков. "В момента са прекратени всички спесимени и електронно банкиране на фирмата, обслужвала театъра. Трябваше да получа категорична информация от НАП за това какви са назначенията в театъра. Прекратени са правата на бившия директор и на бившата главна счетоводителка“, поясни Бозуков.

Той уточни, че прекратява и спесимените на всички, които са имали право да се разпореждат с банковата сметка на театъра. "Всички институции в града ми съдействат, разбират какъв е проблема. Хората са добронамерени и това още повече ми дава самочувствие, че може да справим с нещата по-бързо“, допълни Бозуков.

Основната ни цел е театъра в Смолян да започне нормално да функционира, да започнат да се правят разплащания, да има заплати за хората, които работят в него. "Утре имам среща с екипа на театъра, за им представя краткосрочната ми стратегия за развитието на институцията до края на годината. Когато бъде обявен конкурс за заемане на длъжността "директор“, ще се явя на конкурса. Ще обсъждам обаче всички стратегии и намерения по отношение на политиката на РДТ с моя екип, защото те трябва да бъдат наясно накъде искам да ги поведа. Винаги съм разчитал и на другата гледна точка и винаги съм работил с екип. Този екип създава и най-добре мога да получа мнение и съвети от тези, с които работя, а не да налагам собствени доктрини като директор. Казах на екипа, че искам да превърна този колектив в една страхотна група и аз да бъда лидера на групата, а не просто административен директор. Докато това се случи обаче ще бъда директор в пълния смисъл на думата“, каза още Мариан Бозуков.

Припомняме, че Бозуков е директор на Родопския драматичен театър от 10 октомври т. г. Той зае мястото на Румен Бечев, който бе освободен със заповед на министъра на културата. Причината е длъжностно присвояване в особено големи размери, чрез фиктивни трудови договори. Разследването се ръководи от прокуратурата в Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 27
12.10.2024 Кръстю Кръстев за театралните афери: Това е малоумие!
09.10.2024 Манукян най-после внесе гаранцията от 50 000 лева
08.10.2024 Министърът на културата за аферата в театрите: Нека има външна проверка
08.10.2024 Пловдивският съд с ново решение за диригента Манукян и компания
07.10.2024 Проговори директорът на Пазарджишкия театър
06.10.2024 Министърът на културата: Схемата с разградския театър не е нова
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Direktorut-na-teatura-v-Smolyan-osvobodi-glavnata-schetovoditelka-2298123
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.