Бременна жена бе отвлечена от предишното си гадже, той я заплаши с убийство
Автор: ИА Фокус 13:10Коментари ()1100
©
Окръжна прокуратура – Враца внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемите по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 142, ал. 2, т. 2 и т. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК – отвличане на бременна жена от повече от две лица.

В хода на разследването е установено, че около 21,00 ч. на 20.10.2024 г. в гр. Мездра К.Г. употребил сила, за да я качи в автомобила, управляван от М.К. Междувременно Ш.Ш. нанесъл удар в лицето на приятеля на пострадалата Б.Б. Нападателите заедно с присъстващия на местопроизшествието В.А. отпътували за гр. Криводол. На следващия ден Ш.Ш. и М.К. отправили закани с убийство и побой спрямо жената.

По делото са извършени разпити, събрани са доказателства за виновността на лицата, участвали в отвличането на бременната жена – Ш.Ш., на 29 години, В.А., на 37 години, К.Г., на 24 години, и М.К., на 26 години.

Според държавното обвинение е налице обосновано предположение за авторството на деянието, касаещо обвиняемите Ш.Ш., М.К. и К.Г. Съществува реална опасност те да извършат престъпление и да се укрият. Обвиняемият В.А. е с мярка за неотклонение "подписка“.

За извършеното престъпно деяние законът предвижда наказание "лишаване от свобода“ за срок от 8 до 15 години. Предстои произнасянето на съда по внесеното от прокуратурата искане.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bremenna-zhena-be-otvlechena-ot-predishnoto-si-gadzhe-toi-ya-zaplashi-s-ubiistvo-2310713
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.