Сигнал за тормоз и закани срещу журналист
© NOVA
Регионален журналист от Габрово твърди, че е подложена на системен тормоз от МВР и хора, чиито имена присъстват в неформални списъци по подозрение, че са купувачи на гласове. Надя Колева получила заплашителни съобщения, че ще бъде "унищожена". Тя има собствен регионален сайт, в който е публикувала списък с потенциални купувачи на гласове с техните прякори.

"Това беше скрийншот на списък, който видях в друга медия. Оттам извадих информацията само за Габрово", разказа Колева, предава NOVA.

По думите ѝ тя била заплашена преди въпросната публикация. "Случи се между подаването на една жалба срещу мен и кандидат-депутата, който първоначално изнесе информацията за тези списъци. След тази жалба по два канала до мен достигна посланието "Ще те унищожа". Не можах да подам и сигнал в полицията, защото това не е директна заплаха към мен", подчерта журналистът.

Колева заяви, че "заканата е дошла от човек, който присъства в списъците". "Мога да кажа, че човекът, пуснал жалбата срещу мен, е с прякор Памперса. След жалбата дойде и заплахата", обясни тя.

Журналистката дори била привикана в полицията, за да дава обяснения защо е публикувала "два прякора от списъка, оповестен от кандидат-депутата". "Един от хората се разпознал по прозвището си и ме извикаха да дам обяснения защо съм му го публикувала. Това за мен беше много странно, защото нямаше име, а само прякор", подчерта Колева. И допълни, че кандидатът за депутат, публикувал списъците, не е давал обяснения.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Signal-za-tormoz-i-zakani-sreshtu-zhurnalist-2310974
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.